Wednesday, September 14, 2005

Betapa cunnya eton di hari persandingannye !

ala2-misha-omar-pon-ada-eton-ni


Zaiton Fadzillah Saliman..itu dia nama kwn skolah aku yg lebey mesre alam di panggil eton.. sabtu lps (10/9/05) slamat di sandingkan ngan buah hati beliau,Zul. Drang nikah kamis mlm b4 that..aku n kwn2 skolah aku yg lain sempat la meriahkan majlis sanding si eton ni kat gombakk..

Mmg cun sgt la eton time sanding tuh..ala2 misha omar pon ada..dgn baju merah menyala nye..berseri2 pengantin hehehe

Wokay laa..to eton..semoga bahgia sampai ke akhir hayat ngan Zul. Aku ingat ari tu nak kasik adiah kawin anak kucing..since dh lama sgt ko mintak kan..tp tak sempat la ton..kucing aku takde yg kecik2 lagik time nih..nanti eh..aku dah book dah tuk ko sekor bila ada baby nanti..tp ko nak lagik ke..baik ko prepare jada baby ko sendiri dah la :D

adios

Tuesday, September 06, 2005

after a long..long timee

wahhh..agak lama tak nulih kat blog nih! tuntutan kerjaya membatasi masa nak menulih..eccceeehhhh!!! hahah tp mmg agak bz ngan kehidupan la lately..tak sempat nak jenguk blog nih..ni pon baru lps khatam blog2 rakan2 seangkatan..paling bes aku baca blog hana laa..ntah tetiba minah tuh cam terharu2 lak entry2 dia lately..aku tinggal komen..dia ckp ada sthing happen behind the screen..????hmm curious sungguh aku nak tahu hehehe..takpe..masing2 mmg ada banyak mende berlaku dlm life nih..

okeh..we start with 3G mobile apprentice!!!!wat a great experience i had through out the challenge.. (ooo to those yg tatau menahu, feel free to surf www.mobileapprentice.com)..using the name si genteng with my buddy,pyan..we have great fun n enjoy the competetion although we didnt win..but at least we still get a nokia 6680 for each of us..not bad laa kan..sapa nak kasikkkkkk..dlm enjoy2 tuh pon..still ada pressure n nervous segala bagai laa sepanjang2 program tuh..ye laa 2-2 tak terrer sgt omputeh..on stage kena speaking lak ngan shamser n paulaa (yee paula malai ali tu laa).. tuh yg 1st day shamser tanya lain..pyan jwb lain..wakakak hodob ayonn!!!!! so aku nak ambik kesempatan nak ucapkan tima kasih laa kat kwn2 yg beri full suport masa challenge tuh..serius appreciate that so much..n not to forget family aku yg vote gila2 nak slamatkan kitorg..tp kecundang jugak akhirnyaa hehehe..we left on the 2nd last day of the competition..wat a disaster!!! anyway..bes gila join mende alah tuh..next year kalau ada lagik..korang try la masuk..serius takkan nyesalnye :D

then apa lagik eh...haaa aku nak wish happy belated birthday kat org2 yg terdekat aku yg aku ketinggalan nak wish dlm nih..1) adik pyan aku..happy befday yg ke 12 tahun (2 aug 2005)..aku hutang present ngan dia lagik..nanti blk kg aku beli la pape...n semoga success dlm UPSR skang nih! 2) my beloved mum!!!! (31/8/2005) yg ke 51 tahun...heheh caya la ma..still ayu lagik wpon 51 tahun... in fact kalau aku berjalan ngan dia..n dia terserempak ngan kwn2 dia yg lama x jumpa..derang sumer ingat aku adik dia..hmmm?? mak aku yg nampak muda ke aku yg nampak tuaaa???? 3)my respectful abah! (5/9/05) which is semlm..slamat ari jadi yg ke 56!!! dah pencen dah pon heheh..leh laa lek2 kat umah jek..jaga ayam burung n kucing2 dia pasni..hehehe..smoga berbahgia sampai bila2 la eh aboh!

then to my fren.. 1) kamal (13/8/2005)..smoga ko dpt habiskan tgk dvd2 yg ko beli yg bertimbun2 tuh..mamat nih dia mmg suka gila beli dvd..tp haram nak abiskan satu citer pon ada laa 2 tahun..tak kesah laa movie ke..series keee..last2 aku jugak yg tolong tgk kan wakakaka.. 2) miej, (30/8/2005), my very good buddy since semsas..wpon aku tak wish ko on the day..mmg saja pon..balas dendam wahahaha..tq la weih..sbb tak bosan2 berkawan ngan aku..wpon kadang2 ko overacting hehehe tp serius ko telah menceriakan kehidupanku wakakakak..slamat hari jadi my man..hope u'll get watever you want in your life!kendu slalu! 3) muzammilll the babi man! wakakakakak dia mmg suka kalau org panggil dia camtuh..nih la manusia yg paling lama dok serumah ngan aku dah 8 tahun lebeh!!!!! wpon takde la bes sgt dok ngan dia nih..tp serius ckp..aku tak nampak org lain yg better than dia yg boleh aku osmet dengan..satu jek yg bes pasal dia nih..dia tak cpt marah..tuh jek sifat2 murni yg ada dlm diri dia..yg lain2..hampeh!!! so to all of u guys..selamat ari jadik..may god bless u! muahhhhssss!!!

apa lagi?????? kerja??? haa mmg banyak gila keje..nak kena melayan customer tak senang seyyy..tp wpon tak senang, i like this job much more than to be a programmer (ye keee ??? programmer ke aku b4 thisss????? hahaahah)pape pon aku masih lagik dlm stage nak improvekan skill aku nak mengadap2 customer nih!

wokay aaaa..dah laa..aku tadak idea..nanti2 aku tulis lagik laaaa..chalo