Monday, February 20, 2006

Ala2 amazing race

Sabtu 18/2/06

6am
“Bangun2..dah kul baper ni..cpt2 kang terlps flight kang”
“ishh..lek aa dulu awal lagik ni…”
blablablablablablaa….ngomel2 nak bangun pagi nak catch up flight ke JB kul 755 pagi

645am
sumer baru siap nak gerak dari tmn desa ke klia.
On the way tuh..sumer bising2 nih..takut tak smpt nak check in..semua dok salahkan masing2 sbb lmbt siap..driver, si pyan pressure jek kena bwk kete laju2 nak kejar masa.
miej,herol n aku semangat nih bagi moral support hehehe..

sampai klia drop aku n miej dulu tuk check in..pyan n herol gi park kete
sampai ke kaunter air asia tanya pak gard mana kaunter nak check in..
“ JB??? ish dh lmbt ni dik..cpt2 gi lari ke kaunter B..cpt2”..bersungguh2 btol la pak gard tuh soh aku n miej lari..
berjaya check in on time! tunggu si pyan n herol lak..lembap dari car park..risau dah ni takut gate tutup..ada la dlm 15 min baru 2-2 sampai..lari2 ngan beg pack nye..serius cam amazing race kat astro tuh..dh lps boarding pass..gate tuk flight kitorg tuh mak aii jauh nak mampos..mmg gate paling last skali A13!..jenuh laa berjalan..tgh2 tak sampai separuh jln lagik..dgr announcement..last call tuk flight kitorg..skali lagik berlari2 menuju ke gate..!! siap lumba ngan awek cina sorang nih tak tahan…dia pon kejar flight yg sama hahaha

tuh citer masa nak ke JB..ni guna tiket air asia yg promotion arituh..tiket free..si pyan la booking kan tuk 4 org…pegi pagi blk kl semula mlm kul 1055pm kata pyan..

830am


sampai kat jb…tunggu kwn kitorg sina pick up,dh kontek dia awal2 jadik drebar kitorg selama sehari nak jln2 kat jb..sina x sampai lagik..so gi bekfes dulu kat tepi roundabout dekat airport senai tuh

9am

sina sampai..sbbkan dia tak bekfes lagik..tunggu la plak dia bekfes dulu wpon kitorg dah abis makan..lps makan..decided to go to his house 1st ..sbb ada yg nak tunaikan hajat dulu laa…harus di ingat 4-4 org gi JB ni tanpa tujuan pape..just nak jln2 ..so bila dah sampai..sumer blank tatau ke mana..
bila sampai umah sina..masing2 bantai tido dulu sampai kul 12! Sampai si sina bising2 “kalau stakat nak tido tayah la dtg JB” baru laa sumer bangun…

12pm

lps diskas2..decided pegi ke Tebrau City mall..tpt baru kata sina..boleh laa ..layan jek laa..agak menarik la tpt tuh…sbb tpt baru kan..so semua outlet cam ada sale..so ter-shopping la plak kat situ..pyan adalah yg paling over shopping hahaha. Lps dah pusing2…pastu gi lunch kat mana ntah aku pon tak ingat..

4pm

gerak ke pasar borong pandan..carik dvd n cd lagu..mmg heaven shopping dvd/cd..hidup piracy!!!!!! Masing2 shopping sakan..setiap org abis almost 100..gila buang duit! lama gak dok situ..bukan gak laa..mmg lama sey!

630pm

gerak ke snibong…tpt ikan bakar ..tp x mkn pon sbb msg2 kenyang lagik..lpk2 tepi selat tebrau atas tembok tepi laut mengadap Singapore..sambil mkn2 kepok n fries..sambil buat lawak2 budo di situ..

720 pm

gke stulang laut..jln2 kat zon bebas cukai mall tuh..aku beli sekaton rokok..skali nak kua dari mall tuh kena tax gak..makcik tuh mula2 nak soh baya RM 20 tuk tax..tp dia nampak kitorg cam budak2 lagik..siap Tanya ..student lagik ke ni?
kitorg pon “haah kak”
dia kasik diskaun ..baya RM10 jek..siap kasik nasihat student tak elok smoke..mekasih makcik atas nasihat…pastu dlm kul 8 lebey tuh..kitorg start dinner kat situ…makanan amatla mengecewakannnn! tak sedap langsung!!! lps makan sembang2 sumer gerak ke airport

950pm

sampai airport…si sina baik hati tanak blk lagik..nak hantar kitorg kunonnye..aku soh dia drop kan kitorg jek mula..yer la sian dia..seharian dok bawak kete..masuk dlm airport..nak check in..sumer blank apsal kaunter air asia dah tutup
Miej “aku rasa kat atas ada tpt check in lain ni”
Blablablablabla..banyak lagik la andaian2..
Pastu jumpa org kat info kaunter. aku tanya laa..mana nak check in air asia..
Awek tuh cam blank2 .. “air asiaa??? Bila????ke mana??”
“mlm ni laa kul 1055 flight ke kl”
“kitorg kat sini ke kl ada satu jek mlm..kul 855pm..dah sampai kl pon”
“ haaaaaaaaaaaaaa…” sumer org..
“eh ke aku silap tgk time hahhh..” pyan cuba2 nak mengaku salah..dia pon bukak la kertas yg dia print masa book tuh
“kul 2055 laaaaaaaaaaaaaaaaaaa” aka 855pm laaaaaa pyan!!
Dushh..dussshhhh..dushhhhhh…dushhhhhhh!!!
konfiden nih dari ari dia booking lagik kata kul 1055..kitorg yg 3 org nih lak mmg tak check la dah paper tuh..aduh2..aduh2!prasaan time tuh mmg bercampur baur laa hahaha

11pm

sampai ke larkin nye bas station..seb baik la sina insist tanak blk lagik tadi..so bole la dia antokan ke bas stesen lak…dpt la bas ke kl kul 11pm..bas sampai kul 1140..sampai kl kul 4 pagiii…dlm bas sejuk tak hingat nye laa..ye laa sumer sehelai sepinggang jek kan..tatau la plak nak balik kena ambik masa more than 4 hours..should be ½ jam jek kan!!!

4am

sampai pudu..ambik cab ke tmn desa…kena plak pi kliaaa..ambik kete pyan parking kat sana..time tuh mata mmg segan2 jek nih nak bukak..drive la jugakk..tanak ambik besok kete sbb kang tiket parking jek sama ngan tiket kapal terbang hehehe..sampai umah blk kul 6am

6pm

aku baru bgn dari tido hahaha tuh pon sbb hairul kejut dia baru blk dari jumpa parents dia n sbb aku dah lapoo..

hah..begitulaa kisah sehari yg sungguh menceriakannn …ceria ke?? Pape pon kitorg had fun di jb..sokay pyan..setiap manusia melakukan kesilapan muahahaha
pengajaran tuk miej herol n aku..jgn bulat2 percaya kat pyan pasni ok!!!!!!
Sina, tq very2 much laa..melayan kitorg kat jb nun.!

Marilah bercuti2 malaysia

17 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hahha...lawak la korang ni...eh, dah pindah ke taman desa ek?
in conclusion, check betul2 tiket flight sblm travel...ekekkeke...

-kak ina-

10:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

adeilah korang... kalu memember aku, dah panggil korang nih semua.."BINTAT"...muahahahah..

tapi korang nih mmg best la... penuh ngan aktiviti yg aku pun tak terfikir nak buat....

-ja-

10:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

SetiAP YanG BerlAKu iTU bUKAn semATa kErAna taKDir..
CUma UNtuk MemBUKa MindA MAnuSIA SupAya BerFikir..

*aku yg berfalsafah*
:- kes nak defend diri nih..

11:16 AM  
Blogger Adun Karamba said...

Caya aa mior pyan :)

1:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

budussssssss tula percaya sgt ngan org.....hahahaa sesuai korang kena cenggitu baru sedar sikit....pyan i know u....

2:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

apa2 pun, mior, aku harap ko setel kan saman2 trafik ko..aku tak nak nnt gambo ko kuwa kat suratkabo, executive muda di syarikat telekomunikasi tertua di m'sia kena tahan..dan aku terpaksa bawak baju extra utk tutup muka ko dari orang ambik gambo..
-ex-brf 02-05.

12:59 PM  
Blogger Lenny said...

banyak ke saman ko mior?

11:42 AM  
Blogger Tupperware.Best.Price said...

x terkira leni!

azmi..kalau aku kena lokap..aku sah2 akan sabitkan kesalahan kat ko skali..aku tauu ko pon x abis baya saman lagik kan

4:28 PM  
Blogger Adun Karamba said...

hapy besday

4:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

updet oi... updet.

11:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

setelah diperkenan oleh Majlis Raja2, saya dengan mengishtiharkan bahawasanya Blog Mior Affandy Abdullah telah ditutup pada tarikh 01.04.06 bersamaan 3 Rabiul Akhir 1427.
Sekian terimakasih.
ex-brf 02-06
hehehehhe...mior busy laa skang

1:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

woi2..
lek2...nanti aku update..
azmi sesuka ati ko jek eh!

1:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

11:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

4:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

3:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. # personal loans consolidate debts South carolina golden grove laser tatoo removal 500 fico home loans Imitrex interaction Effects propecia side warning hairy large cocks

5:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info Essential oils and fragrance oils zoloft side effects Forex trading syste 1965 lincoln convertible Pontiac vin code http://www.inkjet-catridges.info paxil Blackberry web email client account address phone phentermine laser hair removal maine Pilates belo Ozone air purifiers http answers.google.com answers Boite de vitesse espace renault Monitoring blood pressure software Roland plotters pcn 1100 Free games on multiplication cheap viagra Student interior designers oregon

5:32 AM  

Post a Comment

<< Home